Danske Bank

Danske Bank är den största banken i Danmark och har även på senare tid fått en större ställning i Sverige. Tjänsteutbudet är brett och de tillhandahåller många olika finansiella tjänster för privatpersoner, där du exempelvis kan ansöka om billån, fritidslån, båtlån, privatlån och bolån. På den här sidan fokuserar vi på deras bolån.

Du kan enkelt ansöka om lånelöfte på Danske Banks hemsida. Där finns en kalkylator där du fyller i bostadens värde och hur mycket du vill låna. Då får du se exempel på nominella räntor för olika bindningstider. Är du medlem i Saco eller TCO kan du få lägre ränta. Du kan även få ränterabatt om bostaden du ska köpa uppfyller kriterierna för grönt bolån.

Fördelar

  • Kundtjänst öppen på lördagar
  • Välkänd och etablerad aktör
  • Ränterabatt för Saco- och TCO-medlemmar

Nackdelar

  • Höga krav för att få lån

Danske Banks ränta

Danske Bank tillämpar individuell ränta och gör sin bedömning utifrån flera olika faktorer. När det till exempel gäller bolån tittar de bland annat på den aktuella bindningstiden, din belåningsgrad i förhållande till bostadens värde och så klart även hur din ekonomi ser ut överlag.

Hur funkar Danske Bank?

Du ansöker om lån hos Danske Bank direkt på deras hemsida. För att ansöka om ett lånelöfte, vilket är först steget i att få ett bolån, behöver du bara fylla i ett formulär och identifiera dig med BankID. Därefter gör Danske Bank en kreditbedömning på din ekonomiska situation och din återbetalningsförmåga och ger dig besked om din ansökan har blivit beviljad eller inte.

Så ansöker du om lån hos Danske Bank

  1. Fyll i en ansökan om bolån på Danske Banks hemsida.
  2. Du får svar direkt.
  3. När du vunnit en budgivning kontaktar du Danske Bank som kontrollerar bostaden du vill köpa och gör en slutgiltig kreditprövning.
  4. Du har ett rådgivningsmöte med Danske Bank och går igenom hur ditt lån ska läggas upp.
  5. Signera låneavtalet.

Danske Banks utbetalning

Det finns ingen information om utbetalningar på Danske Banks hemsida, men när det gäller just bolån betalas pengarna i princip alltid ut på tillträdesdagen. Tänk på att du måste verifiera ditt lånelöfte och bekräfta att uppgifterna du skickat in i lånelöftet stämmer för att långivaren ska kunna betala ut pengarna till dig. Du hittar ett verifieringsformulär på Danske Banks hemsida.

Utbetalningstider
Vardagar
0 dagar
Lördagar
0 dagar
Söndagar
0 dagar

Danske Banks kundtjänst

Du kan både ringa och chatta med Danske Banks kundtjänst, och du kan även boka ett e-möte för att få prata med någon av långivarens rådgivare. På sidan med vanliga frågor och svar kan du få vägledning om du har ett enklare ärende.

Chatt
Vardagar
09.00-17.00
Lördagar
10.00-16.00
Söndagar
10.00-16.00
Chatta
Telefon
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
10.00-16.00
Söndagar
10.00-16.00
Ring

För mer information om Danske Bank

Vanliga frågor om Danske Bank

Accepterar Danske Bank betalningsanmärkningar?

Nej, Danske Bank accepterar inte betalningsanmärkningar.

Kan jag få bolån hos Danske Bank utan fast anställning?

Danske Bank har inget uttalat krav på fast anställning, men de kräver att du har en långsiktigt hållbar ekonomi för att kunna betala avgifter, amortera bolånet och klara eventuella räntehöjningar. De vill också att du får lön från en eller flera anställningar som totalt utgör 100 procent. Fast anställning ökar därför dina chanser att få bolån hos Danske Bank.

Hur mycket kan man låna hos Danske Bank?

Hos Danske Bank kan du ta ett privatlån på mellan 50 000 och 400 000 kronor. Men det är din ekonomi och återbetalningsförmåga som avgör hur mycket du får låna. Ett bolån får högst vara 85 procent av bostadens värde.

Erbjuder Danske Bank ränterabatt?

Ja, Danske Bank erbjuder ränterabatt. Du kan exempelvis få rabatt om du har en energieffektiv bostad eller är medlem i ett fackförbund som samarbetar med Danske Bank.

Hur ansöker jag om lånelöfte hos Danske Bank?

Du ansöker om lånelöfte genom att logga in med BankID på Danske Banks hemsida och fylla i deras ansökningsformulär för lånelöfte och bolån.